IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама изпълни облога си към Харпър

Двамата се бяха обзаложили на кен бира по време на финалния мач по хокей на Олимпиадата във Ванкувър

14:30 | 16.03.10 г.
Обама изпълни облога си към Харпър
Президентът на САЩ Барак Обама изпълни условията на облога, който сключи с канадския премиер Стивън Харпър по време на олимпийския мач по хокей между Канада и САЩ, съобщи агенция FP.

Двамата се бяха обзаложили за победа на мача по хокей, който се игра на финала на олимпийските игри във Ванкувър. В решаващия двубой на пързалката един срещу друг се изправиха отборите на Канада и САЩ, а мачът приключи с победа за домакините в продълженията с резултат 3:2. Обама и Харпър се обзаложиха на кен американска и канадска бира.

Според думите на говорителя на Белия дом Робърт Гибс, от Вашингтон са се разпоредили американското посолство в Канада да изпрати в офиса на канадския министър-председател не само обещаната от Обама бира Yuengling от Пенсилвания, но и кен Molson, който беше обещан от Харпър.

Самият Гибс също загуби срещу канадския си колега Дмитрий Соудас по време на мача по хокей. На традиционния петъчен брифинг на 12 март говорителят на Обама се яви пред журналисти и обясни същността на облога.

"Както виждате, аз не съм в костюм," обясни Гибс и показа червено-бялата си блуза с кленов лист, на която бе изписано "Гибс", както и номер 39 - в чест на вратаря на американския национален отбор Райън Милър, признат за най-добрият хокеист на Олимпиада 2010.

След като изпълни думата си и се появи пред журналистите облечен в екипа на канадския отбор, говорителят на Белия дом свали фланелката и остана с традиционната за американския отбор екипировка. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още