IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата засегна и хазарта

Приходите от казината в 12-те американски щата, в които е разрешено залагането, отбелязват спад заради кризата

10:08 | 11.03.10 г.
Кризата засегна и хазарта
Казината в Съединените щати преминават през период на липса на късмет, тъй като рецесията е намалила обема на залозите, докато в същото време все повече щати се опитват да си осигурят приходи от игрални машини, карти и рулетка, съобщи FP.

Приходите от хазарт в 12-те американски щата, където казината са разрешени, са намалели с 5,7 на сто през 2009 година до 30,7 милиарда долара според предварителна оценка на професионалната организация по хазарт Американ гейминг асосиейшън (American Gaming Assocoation).

През 2008 година също бе отчетен спад на приходите - с 4,6 на сто.

Според пазарните анализатори рецесията е нанесла тежък удар на хазартната индустрия и на развлекателния сектор.
 
Някои от тях обаче изтъкват, че нови форми на развлечения, като залаганията в интернет, които са незаконни, привличат потребителите.

Проучване на маркетинговата компания Минтел (Mintel) показва, че миналата година 30 процента от пълнолетните американци са ходили в казино спрямо 35 на сто през 2001 година.

Според проучване на института Рокфелер данъчните постъпления от хазарт, с изключение на казината в индианските резервати, са намалели с 2,6 процента през 2009 година, което е първият спад от 30 години.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още