IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домейнът sex.com на търг

Началната цена, от която ще започва наддаването, е един милион долара

10:31 | 10.03.10 г.
Домейнът sex.com на търг
Домейнът с името sex.com се продава на търг, съобщи Reuters. Това решение беше взето от компанията DOM Partners LLC, която финансира покупката от Escom LLC за 14 млн. долара.
 
Независимо че сайтът изкарва по 15 хил. долара на ден, Escom LLC просрочва дълга си за закупуването повече от една година. В резултат на DOM Partners LLC възнамерява да възвърне парите си като продаде заложения домейн.
 
Търгът за продажба ще се проведе на 18 март. Началната цена ще бъде един милион долара. Това е сумата, над която ще започне наддаването от всички участници. Победителят в аукциона ще трябва да създаде собствен проект с домейна sex.com. В момента той пренасочва към страницата с връзки към различни сайтове, порно и продукти за възрастни.
 
До 2006 година sex.com е е собственост на Гари Кремен, основател на сайта за запознанства Match.com и собственик на компанията Grant Media. Той регистрира домейна през 1994 година. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още