IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците харчат по 52 млрд. паунда за ненужни устройства

Повечето от функциите на високо технологичните придобивки остават неизползвани, показва проучване във Великобритания

09:09 | 05.03.10 г.
Британците харчат по 52 млрд. паунда за ненужни устройства
Жителите на Обединеното кралство ежегодно харчат за ненужни устройства 52 млрд. паунда, показва проучване, проведено от британската компания за пазарни изследвания Sky HD. Анкетата, която е обхванала три хиляди жители на Великобритания и е направена в периода между 19 до 22 февруари, показва, че почти половината от множеството функции на хай-тек устройствата остават неизползвани, съобщава АP.
 
Средно жителите на Обединеното кралство харчат за придобиване на електроника малко повече от три хиляди лири годишно. Често използвани обаче остават традиционните уреди като перални машини и микровълнови печки.
 
Изследването отбелязва, че повечето от неоправданите покупка са на телевизори. Сред запитаните британци 47% не знаели, че за по-доброто качество, което имат възможност да гледат на скъпите си телевизори, трябва да се използват специален видео източник като Blu-Ray плейър или HD-сателитен декодер или кабелна телевизия. Малка част от запитаните - 2% дори предположили, че за да гледат видео с висока резолюция трябва да имат особеност на зрението, която да им позволи да разпознаят по-високия стандарт HD-Ready.
 
Проучванията също така успели да разграничат и няколко интересни регионални особености. Така например жителите на Уулвърхемптън, 17-тия по големина град в Обединеното кралство, разположен близо до Бирмингам, са признати за най-информираните собственици на нови технологии. Проучването показа, че те използват 80 процента от функциите на придобитите от тях устройства. Жителите на Глазгоу, третият по големина град в страната и най-населеното място в Шотландия, редовно се възползват едва от 42 на сто от капацитета на устройствата, които закупуват.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още