IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Султанът на Бруней призова към пестеливост

Прекалено луксозният живот, който водят поданиците на султана, накара правителството да въведе ограничения в кредитирането

15:02 | 24.02.10 г.
Султан Вадаулах
Султан Вадаулах
Султанът на Бруней Хасанал Болкиах Муизадин Вадаулах отправи призив към народа на страната да се "откаже от луксозния си начин на живот, който е довел до натрупване на големи дългове".

На 23 февруари Бруней чества своя национален ден. В реч по случай празника султанът предупредил хората, че живеят над възможностите си и този навик ще "причини големи загуби в дългосрочен план". Речта му е цитирана от брунейския вестник "Борнео бюлетин", предава DPA.

Въпреки петролното и газово богатство на страната много от нейните 400 хиляди граждани са натрупали големи дългове заради кредитни карти и заеми от банките.

За да ограничи прекомерните разходи и задлъжнялостта, през януари правителството прие нови правила за кредитирането, ограничаващи броя на картите, които може да притежава един човек.

На жителите на Бруней им бе забранено да използват кредитните карти за плащане на заеми, взети от банки.

Според списание Forbes активите на султана на Бруней се оценяват на 20 млрд. долара. Той е известен най-вече със страстта си да колекционира скъпи коли.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още