IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Значението на парите

Проучване установи, че парите са променили значението си за хората по света, нараснал е и броя на онези, за които парите са станали знак за успех

09:10 | 23.02.10 г.
Значението на парите
Парите със сигурност не са всичко, но определено значат повече за хората сега в сравнение с времето преди финансовата криза, особено в Китай, Япония и Южна Кореа.

Проучване, проведено в 23 страни, установи, че за две трети от хората,участвали в него, парите са от по-голяма важност в сравнение с периода преди световния финансов колапс. По-младите хора сред участниците в изследването са наблегнали по-силно върху значението на финикийските знаци. Според тях парите са и сигурен знак за успех.

В проучването са участвали 24 хиляди души. Жителите на Южна Кореа, Япония и Китай са били по-склонни да признаят, че парите са с по-голямо значение сега, в сравнение с периода преди година и половина. Всеки четири на десет човека считат, че именно финикийските знаци са сигурният сигнал за успеха на едни човек. 73% от канадците отрекли за тях успехът да се изразява с парите, следвани от Швеция, Мексико и Холандия. Проучването е проведено от Reuters и Ipsos poll.

Дори мъжете и жените се различават по отношението си към парите (едва с един процент). 65% от мъжете и 64% от жените в изследваните страни се съгласили, че парите днес са по-важни за тях от колкото в миналото, а процентите на мъжете и жените, отговорили положително на въпроса дали успехът може да се измери, са съответно 47% и 40%.

За младите хора до 35 годишна възраст богатството е с по-голяма важност, докато с нарастване на възрастта процентът на хората, за които парите са измерител на успеха, намалява значително.

Страните, в които хората най-малко са се съгласили, че парите днес са по-важни в сравнение с периода преди кризата, са Хорандия, Мексико, Германия, Великобритания, Белгия и Канада.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още