IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бира с 41% алкохол създадоха в Шотландия

Пивото ще се продава само през интернет, а малка бира ще струва 40 паунда

11:01 | 17.02.10 г.
Снимка: BrewDog
Снимка: BrewDog
Шотландската пивоварна BrewDog върна всеобщото си признание като производител на най-силната бира в света, съобщи Ananova. Новата напитка на компанията, наречена "Потопи Бисмарк" (Sink the Bismarck), е с алкохолно съдържание 41%.
 
Производителите кръстили пивото на кораб от германския флот, който бил потопен от британските военноморски части през 1941 г.
 
Бирата ще се продава само през интернет. Цената на една бутилка от 330 мл е на цена от 40 паунда. Управителят на пивоварната, Джеймс Уотс, предупреди британците, че трябва да се отнасят към тази високоалкохолна напитка отговорно, да имат предвид, че не е като другите бири, и да я консумират в малки количества.
 
Неотдавна BrewDog пусна бирата Tactical Nuclear Penguin, чието алкохолно съдържание е 32%. Скоро след това рекордът на пивоварната бе подобрен от немската пивоварна, която пусна на пазара бирата Schorschbrau с 40 %.
 
Сред другите продукти на BrewDog са бирата Tokyo, чието съдържание на алкохол е 18%. Тя предизвика сериозни критики от страна на привържениците на здравословния начин на живот без алкохол. В асортимента на шотландската пивоварна са още бирата Nanny State, чиято алкохолност е 1.1%, ароматната бира Trashy Blond и светлото пиво Punk IPA. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още