IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Редиците на руските олигарси нарастват

Списъкът с милиардери се увеличи с нови 28 богаташи, в челната тройка обаче остава Абрамович

11:08 | 12.02.10 г.
Редиците на руските олигарси нарастват
В Русия са се появили 28 нови милиардери през последната година, след като световната финансова криза утихна и икономиката на страната започна да се възстановява от спада, съобщи руското списание Finans, цитирано от Bloomberg.

Броят на руснаците, чиито авоари се оценяват на повече от един милиард долара, е нараснал до 77 души от 49 преди година.
 
Общото състояние на 10-те най-богати хора в страната се е увеличило с 84% и възлиза на 139,3 млрд. долара. За сравнение преди две години то се равняваше на 221 млрд. долара, когато списъкът с милиардерите наброяваше рекордните 101 човека.

В класацията участват хора, чието богатство надхвърля 9,95 млрд. долара, но само двама от богаташите – Михаил Прохоров и Роман Абрамович са успели да припечелят повече от миналата година. Техните богатства се равняват съответно на 14,1 млрд. и 13,9 млрд. долара.

През последните няколко месеца Абрамович демонстрира уверено стабилното нарастване на доходите си с поредица харчове. Част от тях са разкошни вечери в скъпи нюйоркски заведения (последната в италианския ресторант Nello's, където руският олигарх бил с деветима свои приятели и оставил 52 хил. долара за сметката), пищно новогодишно парти за 25 души, на което гост изпълнител бил поп звездата Принс.
 
За удоволствието да послуша неговата музика Абрамович платил 500 хил. паунда. Неотдавна руснакът се сдоби и с нова къща в Лос Анджелис.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:57 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още