IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката Alexander McQueen осиротя

Дизайнерът бе открит мъртъв в дома си няколко седмици преди да представи новата си колекция

09:57 | 12.02.10 г.
Марката Alexander McQueen осиротя
Британският моден дизайнер Александър Маккуин бе намерен мъртъв в дома си в Лондон на 11 февруари, съобщиха световните информационни агенции.

Неговата говорителка Саманта Гарет заяви, че не разполага с информация за това при какви обстоятелства е настъпила смъртта.

От полицията поясниха, че са били повикани от "Бърза помощ" на адрес в централен Лондон, където установили, че 40-годишен мъж е мъртъв.

Според в. "Дейли мейл" Александър Маккуин се е самоубил.

Самоубийството му идва три години след като неговата близка приятелка Изабела Блоу, която му помогна да се измъкне от неизвестността и да стане звезда, също сложи край на дните си.

От неговата модна къща днес потвърдиха смъртта му. Това е трагична загуба, заяви неин говорител. Няма да правим коментар от уважение към семейството му, допълни той.

Смъртта на Маккуин настъпва дни преди началото на Седмицата на модата в Лондон. Само след няколко седмици той трябваше да представи новата си колекция в рамките на Парижката седмица на модата на 9 март.

Маккуин е роден в лондонския Ийст енд в скромно семейство - баща му е таксиметров шофьор. Александър започва кариерата си като чиракува при майстори шивачи на "Савил роу" в центъра на Лондон. След това се обучава в престижния колеж Сейнт Мартин за изкуство и дизайн, който са завършили много от новите таланти на британската мода.
 
Спечелил си прозвището "Лошото момче" или "Хулигана" заради склонността си да се бори с каноните в модата, през 1996 г. той заменя сънародника си Джон Галиано в модна къща "Живанши", където разкрива безспорния си талант, допълнен с вкус към провокативното. По-късно започва да работи за групировката "Гучи" и основава свой собствен лейбъл.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още