IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралска яхта на 110 години за продан

Историческа суперяхта, използвана от британското кралско семейство, излиза за продажба с цена от 10,5 млн. долара

12:10 | 10.02.10 г.
Кралска яхта на 110 години за продан
Най-старата яхта в света, направена от стомана, съвсем не отстъпва по визия и удобства на модерните плавателни съдове, независимо че са минали 110 години от създаването й. Наскоро тя беше обявена за продажба срещу 10,5 млн. долара.
 
Яхтата Мадиз (Madiz) е построена от корабостроителница в Трон, Шотландия. Първоначално яхтата е била кръстена Тритон (Triton) и е била част от Британския военноморски флот като съд за наблюдения по времето на Втората световна война, а Крал Джордж VI, Кралица Елизабет и Кралица Елизабет II я използвали по различни поводи по време на управлението си.

Това е последният кораб, който все още е във вода, лично проектиран от Джи Ел Уотсън, един от първите в яхтения дизайн, който е създал някои от най-успешните състезателни плавателни съдове. Яхтата е оборудвана с мотор на Maybach и бе напълно реновирана през 2006 година. Съдът разполага с луксозни каюти за 14 пасажера, които могат да пият шампанско на облицованата с дърво палуба, и 9 членен екипаж, който да се грижи за тяхното удобство на борда.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още