IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изискани ястия оставиха готвач без работа

Най-младият британски кулинарен талант остана без работа заради снобските си ястия

12:41 | 10.02.10 г.
Ресторант The Goose
Ресторант The Goose
Най-младият британски главен готвач, чието майсторство бе наградено със звезда от гида на Мишлен, подаде оставка, защото според собственика на ресторанта, в който работеше, ястията му са били твърде снобски, съобщи The Times.
 
Пол Касъл, собственик на ресторанта The Goose в Оксфордшир, поискал от 27-годишния готвач Райън Симпсън да приготвя по-традиционни и прости храни, които обикновено се сервира в заведения – по-специално бургери и чипс. Препоръката дошла след като Касъл установил, че сложните и скъпи ястия от еленско месо, които са специалитетът на Симпсън, плашат и гонят местните жители, които са и чести клиенти на заведението.
 
Главният готвач обяснил, че след като през януари ресторантът е спечелил звездното признание от Мишлен, в заведението са започнали да идват гости от всички райони на Обединеното кралство. Освен това репутацията на добрата кухнята е започнала да привлича знаменитости и видни особи, които са искали да се насладят на изискани ястия.
 
След напускането си, най-младият талант сред редиците на главните готвачи в списъка на Мишлен, е получил редица предложения да отвори собствен ресторант
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още