IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полша продава юбилейни банкноти на онлайн търг

На вниманието на колекционерите ще бъдат предложени общо 100 хил. банкноти с номинална стойност от 20 злоти

11:19 | 06.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Полша продава юбилейни банкноти на онлайн търг
Централната банка на Полша обяви търг за продажба по интернет през следващата седмица на банкноти с лика на Фредерик Шопен по случай 200-годишнината от рождението на композитора.

 
Търгът ще се проведе в периода от 9-ти до 12-ти февруари, съобщава финансовата институция.

 
На вниманието на колекционерите ще бъдат предложени общо 100 хил. банкноти с номинална стойност от 20 злоти (около 9,60 лв.) на цени, които ще започват от 25 до 50 злоти (10 до 20 лв.).

Полската централна банка въведе практиката на онлайн аукционите за емитираните юбилейни монети и банкноти от началото на тази година. Повече информация за възможността за участие в търговете може да се намери тук.


 
Аукционите се обявяват седем дни предварително и обикновено траят три дни. В рамките на наддаването един колекционер може да въведе до пет оферти, съдържащо броя банкноти или монети, които желае да закупи, както и цената за всяка една от тях. За някои частни колекционери и институционални клиенти се определят различни количествени лимити.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още