IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Под вода с Ричард Брансън

От разходка в Космоса до пътешествие из морските дълбини – Брансън предлага вълнуващо преживяване за богати авантюристи

13:47 | 04.02.10 г.
Карибският остров Некър
Карибският остров Некър
Милиардерът Ричард Брансън, собственик на Virgin Group – компанията, която разработва програми за космически екскурзии, разкри поредната си идея, свързана с опознаване на най-тъмните и недостъпни кътчета на земята – подводна машина, която ще се спуска до дълбините на Карибско море.

Гостите на карибския остров Некър ще могат да се разгледат дълбините с помощта на подводница, чийто дизайн много наподобява самолет, съобщи CNN Money. Желаещите ще могат да се възползват от възможността за спиращото дъха преживяване след като си платят 300 хил. долара за едноседмичен престой на острова. Той е частна собственост на милиардера сър Ричард Брансън и неговата компания Virgin Group.

Атракцията ще е достъпна от 20 февруари тази година и ще може да пренесе двама пътници и пилота им под морското равнище. Подводният самолет използва налягането под крилата си за гмуркане, може да престои до два часа под вода, а кабината дава на пътниците 360-градусова гледка на морското дъно.

Подводницата прилича на самолет и носи поетичното име „Нимфата от Некър“. Средната й скорост е между 2 и 5 морски възела в час и може да се гмурне на повече от 300 метра дълбочина.

Любознателните богаташи ще могат да ползват и Некър Бел – 32-метровата яхта на Брансън срещу 88 хил. долара на седмица, което прави цената на цялото преживяване близо 400 хил. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още