IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деликатеси срещу деривати

Ресторант предлага на своите клиенти да се разплащат за обяда или вечерята с ценни книжа

10:53 | 04.02.10 г.
Деликатеси срещу деривати
Нюйоркският ресторант Smith & Wollensky направи уникална и доста необичайна промоция. Целта на заведението е да се възползва от икономическата ситуация и да улесни част от своите клиенти, които работят в банковия сектор. От скоро те вече могат да заплащат храната си в ресторанта не с пари, а с ценни книги.

Голяма част от бонусите, които се изплащат във финансовия сектор, са под формата на ценни книжа и дялове от компании, и много малко са пари в брой. Американската верига ресторанти обяви с рекламно каре на цяла страница в New York Times в бизнес раздела, че предлага нова услуга - вечеря срещу ценни книжа. Според Reuters макар че има над 50 запитвания, все още не се е появил клиент, който да плати храната си с дялове от компании.

За желаещите да се възползват от новата услуга е изискването да носят със себе си оригинален документ за стойността на притежаваните от тях ценни книги. Стойността на храната ще бъде приспадната от борсовия сертификат по цена на затваряне в деня на поръчката (ако обядвате – по цена на затваряне от предния ден).

Макар че веригата за хранене има заведения в редица щати на САЩ, услугата с нестандартното заплащане се предлага само за ресторанта в Ню Йорк на Трето авеню. Smith & Wollensky ще приемат сертификати за ценни книжа за всяко дружество, което се търгува на Нюйоркската фондова борса или е в списъка на Nasdaq.

Именно в този е и ресторантът, в който Уорън Бъфет провежда годишния си благотворителен обяд – дали пък и той няма да се възползва от предложението и да си плати с акции?
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още