IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден търг в Сотбис

За първи път аукционната къща ще предложи три картини, всяка от които се оценява на над 10 млн. паунда

14:05 | 13.01.10 г.
Платно на Пол Сезан
Платно на Пол Сезан
За пръв път в историята на лондонската аукционна къща Сотбис на търг ще бъдат предложени три творби - на Сезан, Климт и Джакомети, оценката на всяка от които надвишава 10 млн. паунда (16 млн. долара), предадоха Reuters и ИТАР-ТАСС.

Мелани Клор, съпредседател на отдела за импресионизъм и модерно изкуство съобщава, че търгът ще бъде организиран на 3 февруари в Лондон.

Най-ранната от трите творби е "Кана и плодове на маса".

Картината е рисувана от Пол Сезан през 1893-1894 г. - период, в който майсторството на художника да създава натюрморти е в разцвет. Оценката на картината е между 10 и 15 млн. паунда.

Картината "Църква в Касоне (Пейзаж с кипариси)" на Густав Климт е с оценка между 12 и 18 млн. паунда. Рисувана през 1913 г., творбата е единствената запазена от серия на художника, запечатала прекрасния пейзаж на езерото Гарда в Италия.

Третата творба, оценена на 12 млн. паунда, е бронзовата скулптура "Ходещият човек", създадена през 1961 г. от Алберто Джакомети.

На търга на Сотбис в Лондон ще бъдат предложени също картини на Матис, Магрит и Миро и скулптури, сред които две творби на Хенри Мур.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още