IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тони Блеър си намери работа в Louis Vuitton

Бившият министър председател на Великобритания е доста активен в работата си след напускането на държавния пост

17:32 | 12.01.10 г.
Тони Блеър си намери работа в Louis Vuitton
Бившият министър председател на Великобритания Тони Блеър може да стане част от екипа високоплатени съветници на френската група за луксозни марки LVMH, която притежава брандовете Louis Vuitton, Dior, Hennessy, Moet & Chandon и други, съобщи вестник The Daily Mail.

Възнаграждението на Блеър, ако двете страни постигнат съгласие, ще се изразява в шестцифрена сума. Според изданието Блеър вече е в заключителната фаза на преговорите за сътрудничество с LVMH.

Групата LVMH е създадена през 1987 година и е един от водещите френски холдинги. Той притежава марки за алкохол, парфюми, бижута, текстил и редица известни бранда в други области.

След като е напусна поста като ръководител на британското правителство през 2007 г. Блеър активно се занимава с различни дейности, за да осигурява дохода си.
 
За работата си като консултант в JPMorgan Chase - една от най-големите банки в света - Блеър ще получат 2,5 млн. паунда годишно. За написването на мемоарите си само авансовото плащане от страна на издателя Random House за Блеър ще надхвърля 4 млн. паунда. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още