IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават обиците на Марадона

Бижутата бяха иззети от звездата и ще бъдат пуснати за продажба срещу сумата от 4000 евро

14:27 | 06.01.10 г.
Продават обиците на Марадона
Аржентинската футболна звезда Диего Марадона, който е смятан за един от най-добрите майстори на зеления терен за всички времена, също се оказа подвластен на финансови проблеми. Виртуозът на топката, който сега е треньор в Аржентина, имаше не само възходи, но и стремителни падения в живота си, свързани със зависимостта му от наркотици и наднормено тегло.
 
Не отдавна звездата беше под прицела на италианските данъчни власти за неизплатени суми. Марадона има дълг от 36 млн. евро от времената, когато играеше за Наполи в края на 80-те години и началото на 90-те.

Този дълг бе поводът италианската финансова полиция да изземе златните обици, инкрустирани с диаманти, на именития футболист и треньор по време на посещението му в клиниката за регулиране на теглото в Мерано през септември 2009 година.
 
Аксесоарите са оценени на 4 000 евро и покриват много малка част от дълговете на футболната икона, но въпреки това ще бъдат продадени на 14-ти януари, придружени от копие на полицейския документ, с който са били иззети, и който носи „автографа“ на Марадона.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още