IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите разпродажби във Франция започнаха

До 70% стигат някои от намаленията в започналия сезон на разпродажбите

13:41 | 06.01.10 г.
Големите разпродажби във Франция започнаха
Традиционните зимни разпродажби във френските магазини вече започнаха. Сезонът на намаленията е очакван с голямо нетърпение от французите и туристите в страната, защото дава възможност за покупки със значителни отстъпки, при което немалко хора се сдобиват с дрехи и други стоки, които иначе не биха могли да си позволят.
 
Според търговците времето е идеално за излизане по магазините и очакванията са да бъдат компенсирани загубите, понесени заради кризата, свила обемите на продажбите в края на годината.
 
Големите универсални магазини и бутици в Париж от сутринта са препълнени с купувачи, голяма част от които са туристи, решили да се възползват от големите отстъпки, съобщава ИТАР-ТАСС. Търговците уверяват, че разпродажбите могат да удовлетворят и най-взискателните купувачи.
 
През тази година заради финансовата криза много магазини, сред които и най-престижните, обявиха отстъпки от 30, 50 и повече процента.
 
Председателят на Националния съюз на търговските центрове Жан-Мишел Силберщайн е уверен, че „отстъпките могат да достигнат и 60-70%“ от първоначалната стойност на стоките.
 
Според експерти разпродажбите са удачни както за купувачите, така и за магазините, които бързо продават наличностите си и печелят оборот за купуване на нови партиди. Според директорите на водещите универсални магазини в Париж обемът на търговията през първите три дни на разпродажбите се е увеличил с над 75 на сто и възлиза на няколко милиона евро.
 
Според данни на Френския висш институт по мода в сезона на зимните разпродажби търговията достига най-високи равнища и възлиза на около 15% от оборота на повечето магазини. В сезона на летните и великденските разпродажби този показател е 10%. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още