IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеалната професия за 2010

Според доходите, рисковете на работното място и работната среда най-предпочитаната професия е тази на статистик в застрахователно дружество

10:11 | 06.01.10 г.
Идеалната професия за 2010
През 2010 г. най-добра откъм доходи, рискове и работна среда ще е работата на статистика в застрахователно дружество, предаде Reuters.

Този извод е на трудовата интернет борса Кериър кест, която е проучила и аназилизирала 200 работни места в Северна Америка и е изготвила класация на 20-те най-добри и най-лоши позиции за новата година.

Професията на статистика в застрахователно дружество е предпочетена сред другите заради малкия стрес, добрата работна среда и заплатата, която средно е около 85 хил. долара годишно. Работата на статистика в застрахователно дружество се състои в това да прави оценка на вероятностите и рисковете.

На второ място в класацията е работата на софтуерните инженери, следвана на трето място от тази на специалистите по компютърни мрежи.

На четвърто място е професията на биолозите, следвана на пето място от тази на историците, на шесто място са математиците следвани от помощник адвокатите, счетоводителите и стоматолозите.

В класацията за най-добрите работни места за 2010 г. попадат още професията на философа, на метеоролога, банковия чиновник, специалиста по разработване на уеб мрежи, инженера в промишлени предприятия, авиоконструктора и фармацевта.

За най-лошо и ненадеждно работно място за 2010 г. на първо място е поставена професията на докера. Годишно те взимат по около 31 хил. долара за опасната и рискована работа, без перспективи за повишение.

В тази класация следват професиите на дървосекача, на железаря, на работника в млечната индустрия и на оксижениста. Не са блазнещи и професиите на сметосъбирача, на таксиджията, на строителните работници и репортерите в печатни издания.

Сайтът, изготвил класацията, уточнява, че най-лошите професии са смятани за такива, защото са нископлатени или носят риск, или пък защото просто работните места в тези сфери са малко, а търсенето е голямо.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още