IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манекенки даряват благотворително

Манекенки спечелиха 21 млн. долара от дело срещу известни модни агенции и ще дарят за благотворителност 2 млн. долара

10:54 | 05.01.10 г.
Манекенки даряват благотворително
Пет благотворителни дружества ще си поделят 2 млн. долара под формата на дарения, постанови федералният съд в САЩ.

Парите са част от сумата от 21 млн. долара, която получиха хиляди модели от общия си иск, отправен към агенции, в това число Wilhelmenia, Ford и Click, съобщи New York Daily News.

Моделите заведоха делото през 2002 година, обвинявайки агенциите във фиксиране и уеднаквяване на цените. Решението на съда бе обявено през 2005 година в полза на ищците, но правни неуредици отложиха изплащането на обезщетенията.

Съдията във федералния съд в Манхатън Харолд Беър отсъди, че след като манекените и техните адвокати бъдат обезщетени, оставащите 6 млн. долара трябва да бъдат дарени за благотворителност. След пресмятане на разходите и дължимите комисионни обаче за благотворителност останаха около 2 млн. долара.

Част от организациите, които ще се облагодетелстват от благотворителността, са Националният институт за сърдечни, белодробни и кръвни болести, програми за прехване на хранителните разстройства и система за детоксикация от хероин и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още