IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единение с природата

Яхтата модел Orcagena може да се движи с водород, който се съхранява в специални цистерни в самия корпус

10:05 | 29.12.09 г.
Единение с природата
Моделът яхта Orcagena е с дължина 60 и ширина 12 метра, с каюти за 12 гости и 14 членове на екипажа. Налице е спа и уелнес център, солариум и джакузи, както и зона за отдих под открито небе за собственика на плавателния съд.
 
Трапезарията е в непосредствена близост до 2-етажен плувен комплекс, който е защитен от палещото слънце посредством плъзгащ се люк.

Свръх-луксозната яхта може да се похвали с редица удобства и съоръжения за отдих и активна почивка. Но яхтата привлича не само с екстрите си, създадени да задоволят вкуса на най-изисканите почитатели на плавателните съдове. Корабът се управлява с водород и комбинация между дизелов и електрически двигател, която е екологично чиста и нанася минимална вреда за околната среда. Този щадящ околната среда ефект се постига без да прави компромис с техническите характеристики и скоростта на придвижване на яхтата.

Двигателите могат да работят на дизелово гориво и течен водород, който се съхранява в специално проектирани цистерни в предната част на кораба.

Движението на водород елиминира вредните въглеродни емисии както във водата, така и в атмосферата. Използването на водородни двигатели може да осигури спокойно едно пътуване от Лондон до италианския град Бриндизи. Корпусът на еко-лодката е под формата на кашалот, което прави кораба дори визуално по-близо до природата.
 
Цената на модела Orcagena все още е неизвестен, тъй като яхтата е в процес на доизграждане.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още