IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече подаръци за американците

Тази година американците са пазарували повече за Коледа в сравнение с миналата година

10:31 | 28.12.09 г.
Повече подаръци за американците
Американците са направили малко повече покупки през тазгодишния коледен период в сравнение с миналогодишния, давайки основание на търговците за известен оптимизъм, сочи изследване на компанията MasterCard Advosors' SpendingPulse, която следи всички форми на плащания, включително и в брой.

Увеличаването на разходите за покупки означава, че търговците на дребно са успели да избегнат повторение на срива преди година дори в условията на затегнато кредитиране и безработица от над 10 процента. Печалбите също се очаква да
бъдат по-високи, тъй като магазините имаха една година да планират складовите си наличности, за да посрещнат потребителското търсене и не е трябвало да прибягват до разпродажби, предаде AP, цитирайки изследването на MasterCard Advosors' SpendingPulse.

От 1 ноември до 24 декември продажбите на дребно в САЩ са се увеличили с 3,6 процента спрямо спада от 3,2 на сто за аналогичния период преди година, показват данни на MasterCard Advosors' SpendingPulse.

Миналата година икономиката бе в "критично състояние", посочва Майкъл Макнамара, вицепрезидент на компанията. "Тази година състоянието й е стабилно".

Зимната буря, която сполетя североизточната част на страната, принуди купувачите да си останат у дома в събота преди Коледа и доведе до спад на продажбите. Потребителите обаче изглежда са компенсирали загубата като са пазарували повече преди бурята и в дните преди Коледа.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още