IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на пенливо вино в Германия скочиха

Въпреки рецесията секторът на сект отчете ръст за изминалата година

09:51 | 22.12.09 г.
Продажбите на пенливо вино в Германия скочиха
Германците изглежда бързо оставиха зад гърба си тревогите около световната финансова криза и тази година продажбите на пенливи вина отчетоха изненадващ растеж, предаде DPA.

Дори преди празничният сезон да се развихри с пълна сила, производителите на германско пенливо вино (сект) отчетоха увеличаване на продажбите с 6,7 на сто до октомври.

"Гледаме с удовлетворение на резултатите от тази година", заяви Валтер Бишоф, говорител на Германската асоциация на производителите на сект.

Тенденцията да се празнува у дома сега означава, че там ще бъдат изпити една или няколко бутилки повече в сравнение с тези, които се поръчват в ресторантите, посочва Бишоф.

Въпреки че Германия бе погълната от най-дълбоката рецесия от над 60 години, асоциацията прогнозира за цялата 2009 година продажбите да нараснат с 5 на сто.

Освен че повече хора ще празнуват у дома, за повишаването на продажбите е допринесло и предлагането на повече видове пенливи вина на пазара.

Германската асоциация на производителите на сект посочва, че членовете й са увеличили дела си на германския пазар на пенливи вина, достигайки до 85 на сто.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още