IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стени от вода

Новаторки поглед в архитектурата създаде меки стени, пълни с вода

17:28 | 21.12.09 г.
Стени от  вода
Дизайнерът Стефан Улрих предлага нов поглед върху вътрешния интериор – край на ерата с твърдите стени и начало на заменянето им с ... вода. Интерактивният модел стена Eltopo е новаторска идея, разработена от немския дизайнер.
 
Новата концепция вече е послужила за успешното създаване на балкон и други части от архитектурата на сгради, като едно от основните открити преимущества е премахването на скуката и еднообразието с помощта на иновативните съоръжения.
 
 
Създаването на Eltopo е нов опит за взаимодействие между хора и архитектура, където традициите са изтрити от тривиалните граници, стените са от ново поколение и стават меки.

Трайни и гъвкави, течните стени се превръщат в естетическо и практическо предимство за дизайнери от цял свят и може би съвсем скоро ще станат достъпни и за потребителите. А това може да разшири и човешкия потенциал – с водните стени например ще е много по-лесно да се унесете и да заспите подпрян на тях, а още по-удобно би било ако стената е леко под наклон ... 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още