IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аватар събра едва 3,5 млн. долара

Независимо от бюджета си от 450 млн. долара, първите прожекции на един от най-скъпите филми, правени някога, донесоха едва 3,5 млн. долара

15:11 | 19.12.09 г.
Аватар събра едва 3,5 млн. долара
Високобюджетният филм "Аватар" на режисьора Джеймс Камерън събра 3,5 млн. долара на първата си нощна прожекция в Съединените щати и Канада, съобщи Reuters, позовавайки се на данни от бокс офисите.

Тази сума бледнее в сравнение с постигнатото от други касови филми като вампирската сага "Здрач 2: Новолуние", който постигна рекорда от 26,3 млн. долара на премиерната си прожекция през ноември.

"Новолуние" обаче имаше голям набор от почитатели още от времето на първата част от сагата "Здрач", появила се през 2008 г., както и от високо тиражните романи за вампири на Стефани Майер, на които са базирани филмите.

"Аватар", който беше обявен от нюйоркската асоциация на критиците за най-добрия филм на 2009 г., е създаден по оригинална идея на режисьора на "Титаник" Джеймс Камерън и е един от най-скъпите филми правени някога.

Компанията Фокс заяви, че създаването му е струвало 237 млн. долара, но според съобщения в медиите истинската му стойност е около 300 млн. долара. Фокс заяви също, че ще похарчи други 150 млн. долара за рекламирането му в цял свят.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още