IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Космическа бира

Продаваното по интернет пиво е направено от ечемик, отгледан на Международната космическа станция

17:49 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Космическа бира
Бира от ечемик, отгледан с помощта на руски космонавти, започна да предлага чрез интернет японската компания "Сапоро биър", съобщи ИТАР-ТАСС. 
 
Кампанията ще продължи до 24 декември. Всички събрани средства от тази благотворителна акция фирмата ще дари за образование и за пропаганда на усвояването на Космоса.
 
В проекта участват Руската академия на науките и японският университет на Окаяма. С тяхно съдействие семената са били изпратени на Международната космическа станция (МКС), където са останали пет месеца. Те са дали неголяма реколта на руския модул на МКС.
 
Проектът е част от по-мащабна програма за изучаване на перспективите за производството на храни в космоса. От космическия ечемик на Земята е била отгледана богата реколта, която е използвана при производството на бирата.
 
На желаещите да опитат космическа бира се предлагат 250 стека с по шест 330-милилитрови бутилки. Всеки стек струва 10 хил. йени (около 110 долара). Купувачите ще получат бирата си в края на януари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още