IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България победи Китай в надпреварата за Best Model of the World

Грандиозното шоу ще се проведе за първи път извън родината си и ще събере над 100 модела от цял свят

15:29 | 03.12.09 г.
България победи Китай в надпреварата за Best Model of the World
На 11 декември в София ще се проведе конкурс, който ще излъчи най-добрия модел в света за 2009 година. Това стана ясно на пресконференция, на която присъстваха собственикът на лиценза за конкурса за България и президент на „Сан Продъкшън“ Силвестър Лолов, победителката в надпреварата за жени за 2007 година Адемокоя Олубунми от Нигерия, националните директори на конкурса за Венецуела и Белгия, както и Мария Бонева, която представи асоциацията „С лице към света“.
 
„Сан Продъкшън“ ЕООД е регистрирано в София дружество, като 100% от капитала е собственост на Лолов. Досега той е продуцирал музикални клипове на турски и международни изпълнители, като е бил и режисьор на концерти, модни спектакли и др. Продуцентската си фирма създава през 1996 г.
 
Изборът на най-красив модел в света се провежда от 22 години, но никога до сега не е напускал пределите на родината си Турция. Тази година за първи път бе обявен конкурс, който България печели сред останалите 4 страни претендентки за домакинство и особено силната конкуренция от страна на Китай, каза Лолов.
 
Макар че той не пожела да сподели колко му е струвал лицензът за провеждането на конкурса и какви приходи предвижда, той изрази задоволството си, че страната ни е първият чуждестранен домакин на това мащабно международно събитие.
В надпреварата ще участват над 100 модела от цял свят, които вече са у нас и могат да бъдат забелязани да тренират джогинг из столичните булеварди.

Конкурсът за най-добър модел на 2009 година ще е и трибуна за изява на родни модисти, които ще покажат най-доброто от колекциите си и ще облекат младите модели. Сред дизайнерите в конкурса ще са Жана Жекова, Парушев, Andrews Fashion, Siluet M.
 
Шоуто има и своята благотворителна мисия, в която си сътрудничи с благотворителната организация „С лице към света“. На специално организирана гала вечер на нациите, на която ще бъдат представени различни традиционни носии, ще се състои и благотворителен търг на костюмите. Събраните пари от търга, както и от кувертите, ще бъдат дарени на организацията, която подпомага деца с вродени и придобити малформации.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още