IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банкерите стават по-влюбчиви по време на рецесия

Усещането за риск и негативното отношение на обществеността кара финансистите да търсят любов извън дома онлайн

09:23 | 03.12.09 г.
Банкерите стават по-влюбчиви по време на рецесия
Поради негативното отношение на обществото и тежките финансови условия, банкерите търсят утеха в изневярата, показва проучване на сайт за запознанства.

Според изследването се наблюдава нарастване на броя на работещите в паричната сфера, които търсят връзка. След колапса на финансовите пазари през октомври миналата година професията „финансист” продължава да бъде една от най-често срещаните професионални области, които се регистрират в сайта.

От 380 хиляди потребители 20 хиляди са заявили, че работят в областта на финансовите услуги, а за целите на проучването са взети мненията на 600 от тях. Те са запитани за 10-те причини, които са ги подтикнали да търсят извънбрачна връзка онлайн.

Отговорите показват, че сред най-често споменаваните причини са лошото отношение на обществеността към този род специалисти, проблеми в семейството, както и усещането, че правят нещо рисковано, което покачва адреналина им. Избягване на скуката в семейното огнище, подхранване на егото, както и момчешкото желание да се сдобият с трофей в лицето на поредната бройка също подтиква мъжете към изневери.

„Доста се изненадахме от откровеността на някои отговори”, казва говорителката на IllicitEncounters.com Сара Хартли пред Reuters. Тя обясни също, че една от причините за наличието на повече неверници е дългото работно верме, което почти не оставя възможност за романтика вкъщи.

„Колкото повече време прекарват извън дома, толкова повече намалява възможността да запалят искрата с половинката си”.

„Там, където работя, много от момчетата са готови да започнат извънбрачна връзка”, казва един от потребителите на сайта, цитиран в проучването. „Да имаш любовница е като да имаш нова и бърза кола”, обяснява още той.

Ето и десетте най-често споменавани причини, поради които банкерите търсят щастие извън дома си:

1. За да се почувстват обичани.
2. Заради тръпката.
3. Защото се чувстват нещастни в къщи.
4. За да избягат от сивото ежедневие.
5. За да задоволят егото си.
6. За да получат ласкаво отношение от някой друг.
7. Защото съблазнявайки се чувстват по-велики.
8. Защото имат възможността да го направят.
9. Поддали са се на изкушението.
10. За да избегнат скъпия развод.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още