IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакил О'Нийл стана куратор

Баскетболната звезда участва в изложба под надслов „Размерът има значение“

10:05 | 25.11.09 г.
Big Man на скулптура Рон Муек
Big Man на скулптура Рон Муек
Баскетболната звезда Шакил О'Нийл обича да се захваща с много неща едновременно – до сега се подвизаваше като актьор, музикант, шериф, скоро ще влезе в ролята и на куратор на изложба. Шоуто ще се проведе в галерия за съвременно изкуство в Ню Йорк, а името на изложбата е „Размерът има значение“ (Size DOES Matter). Организаторите са вдъхновени от идеята да представят някои големи имена в съвременното изкуство, в това число Чък Клоуз, Джеф Конс, Андреас Гърски и много други.

Изложбата ще се проведе през февруари 2010 година и ще представи 52 творби. Пет от тях са специално поръчани за представянето, а останалите са взети назаем от колекционери и музеи.

„Работата на куратор се оказа по-тежка, от колкото си мислех,“ каза О'Нийл пред Bloomberg. Присъствието на името на баскетболиста на афишите и в галерията има за цел да привлече повече хора към изложбата. За популяризирането на културното мероприятие е привлечен също и авторът на бестселъра „Милион малки частички“, който ще подготви есе за каталога.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още