IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кой е N1 на „Монополи“?

Норвежец спечели Световния шампионат, като се пребори с представителите на Нова Зеландия, Русия и САЩ

14:21 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кой е N1 на „Монополи“?

19-годишен норвежец спечели Световния шампионат по „Монополи“ в Лас Вегас, след като на финала доведе до „банкрут“ главния си съперник от Нова Зеландия, съобщи ДПА.


Победителят Бьорн Халвард Кнапског спечели златен медал и 20 580 долара, които съответстват на еквивалента на „банката“ в стандартна игра „Монополи“.


Преди финалното състезание, продължило 41 минути и 30 секунди, норвежецът отстрани представителите на Русия и САЩ.


По пътя си към титлата той трябваше да се справи с трима бивши световни шампиони. В шампионата участваха победители в националните първенства на 41 страни.


Представих се най-добре на финала, заяви Кнапског. Това бе първият ми професионален турнир и за мен бе забавно да съм тук. Наистина бях щастлив, независимо дали ще спечеля или ще загубя, но съм много радостен, че спечелих титлата, допълни той.


Първият световен шампионат по „Монополи“ се е състоял в Ню Йорк през 1973 г. Оттогава са организирани още 12 турнира, като победители са станали участници от САЩ, Ирландия, Сингапур, Италия, Нова Зеландия, Великобритания, Япония, Холандия, Хонконг и Испания.


Целта на световноизвестната игра, с която немалко предприемачи запълват свободното си време, е да се купуват възможно най-много имоти, да се отдават под наем и да се печелят пари от останалите участници. Победител е този, който доведе до банкрут останалите играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още