IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lehman Brothers разпродаде и самолетите си

Какво ли биха могли да разкажат тези самолети за разговорите, водени в тях

12:08 | 21.10.09 г.
Lehman Brothers разпродаде и самолетите си
От както Lehman Brothers Holdings фалира мина повече от година и компанията беше принудена да се освободи от голяма част от имуществото си в полза на кредиторите, включително и от самолетната си база от два Gulfstream IVs, един Dassault Falcon 50 и хеликоптер Sikorsky. С тези самолети бившият изпълнителен директор на компанията Ричард Фулд и екипът му са пътували из целия свят, опитвайки се да предотвратят печалния край на компанията.
 
Един от последните значими полети е именно през 2008 година, когато дестинацията е Южна Кореа, а целта – да се намери нов собственик на фирмата. През март, в уикенда, когато фалира и Bear Stearns, именно тези самолети са отвели Фулд до Индия за среща с клиенти. Машините са използвани от директора и за частните му полети до дома и от сеемйството му.

През октомври тази година компанията ще продаде и последния си самолет - Gulfstream 550, купен за 40 млн. долара през 2006 година, в разцвета на компанията. За жалост служители на компанията никога не са ползвали луксозния самолет, който е бил поръчан за очакваните непрестанни полети до Азия, които така и не се осъществяват.

От продажбата на самолетите си досега Lehman Brothers са успели да покрият 97% от разходите си за тях или са получили общо 90 млн. долара. „Имайки предвид сложнта ситуация на пазара в момента сме силно удовлетворени от успеха, който постигнахме с продажбата“, заяви говорител на фалиралата компания пред Wall Street Journal.

Част от вещите, с които Lehman Brothers ще се раздели, за да покрие дълговете си, е и колекцията от съвременно изкуство, която красеше офисите на компанията доскоро. Очаква се от аукциона на художествените предмети да бъдат събрани 1 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още