IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колко бира пием?

Проучване за консумацията на пиво у нас показва, че 60% от българите пият бира поне веднъж седмично

14:02 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Колко бира пием?

Около 60% от пълнолетните българи пият бира поне веднъж в седмицата, показват резултатите от проучване, направено през септември. От феновете на бирата 11% пият кехлибарената течност всеки ден, а 18% - средно три пъти в седмицата.


Най-лоялни потребители на бира са българите между 30-39 години, семейни и активно работещи.


В допитването са участвали близо 1000 души от София, Благоевград, Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Монтана, на възраст от 19 – 69 години, 50,7% от които мъже и 49,3% - жени. Самата анкета е по поръчка на Съюза на пивоварите у нас, които се опитват да популяризират консумацията на пиво, акцентирайки върху това, че то е 100% натурален продукт.


Производителите в сектора освен това скоро ще издадат брошура, в която ще има коментари и библиография на научни изследвания, доказващи, че освен приятна, отговорната консумация на бира може да влияе положително върху здравето на човека, минимизира риска от редица заболявания и е част от съвременния стил на живот.


По-конкретно за полезностите:

- Бирата е една от малкото уникални напитки, която се произвежда от изцяло естествени суровини: малц, хмел, вода и бирена мая.

- Тези съставки осигуряват на почитателите й редица полезни вещества, сред които антиоксиданти, витамини, особено от групата В, минерали и протеини.

- Научно доказан факт, че бирата е с ниско съдържание на калории и при умерена консумация от нея не се пълнее. 

- С ниско алкохолно съдържание е, с който факт са запознати 77% от българите.

Така че – наздраве!

(Като се има предвид, че пивото все пак не е съвсем като безалкохолно.)

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още