IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордна цена за картина на Рафаело се очаква на търг

Аукционната къща очаква да продаде шедьовъра за 26 млн. долара

17:23 | 20.10.09 г.
Рекордна цена за картина на Рафаело се очаква на търг
"Кристис" ще предложи на търг рисунка на Рафаело, направена като подготовка за фреска във Ватикана, съобщи Reuters. Очакванията на експертите са за рекордна цена.

"Глава на муза" ще бъде предложена за продан на търг на картини на стари майстори и на изкуство от 19-и век в Лондон на 8 декември. Предварителната оценка на творбата е 12 до 16 милиона британски лири (20 - 26 милиона щатски долара).

Настоящият рекорд за рисунка, продадена на търг, е 8,1 милиона лири за "Възкръсналият Христос" на Микеланджело (2000 г.) и за "Кон и конник" на Леонардо (2001 г.).

Рисунката на Рафаело е за фигура в "Парнас" - една от сериите от четири фрески в Залата на печата във Ватикана, нарисувани между 1508 г. и 1511 г. Серията е считана за големия шедьовър на Рафаело.

На търга на 8 декември ще бъде предложен за продан и "Портрет на мъж с ръце на кръста" на Рембранд, оценен до 25 милиона лири.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още