IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как го предпочитате?

Какви са навиците на българите относно консумацията на кафе и какво ново на пазара за приготвяне на топлата напитка

09:58 | 20.10.09 г.
Как го предпочитате?
Чашата ароматно кафе вече има много разновидности – разтворимо, турско, еспресо или капучино – на пазара се предлагат топли кофеинови напитки за всеки вкус. Независимо че диетолозите все по-често говорят за заместване на кафето с чая, малцина могат да се откажат така лесно от проверения начин за събуждане сутрин или за прогонване на следобедната сънливост с чаша ароматно кафе.

Според проучване на GFK U&A coffee най-често консумираната напитка сред българите е еспресото, като 91,7% от хората я предпочитат пред останалите топли напитки всяка сутрин. Същевременно все по-често консумираме и инстантно кафе, което се предпочита от 71,6% от хората. Тази тенденция се дължи на все по-забързания и динамичен начин на живот, който водим през последните години.
 
Комбинираните кафе-напитки тип 3в1 също стават все по-желани от българските потребители и заемат трето място в класацията на най-предпочитаните кафета. В същото време обаче традиционните за българския вкус турско кафе и домашно приготвено кафе в кафеварка продължават да заемат сериозно място в ежедневието ни със съответно 51,9% и 51,1% дял на консумация.

Темата за кафето събра любители на топлата напитка на представянето на новата кафе-система на Nescafe в атрактивното заведение Апартамента в центъра на София тази неделя. Системата е с дизайнерски външен вид и може да направи пет вида напитки с помощта на капсули – дълго и късо кафе, капучино, чокочино (горещ шоколад) и кафе лате.
 
За да използвате машината обаче, трябва да се снабдите с капсулите, тъй като системата не работи с обикновено насипно или пакетирано кафе. Капсулите се продават отделно в магазините на цена от 10 лв. за кутия с 18-19 капсули в зависимост от това коя напитка изберете. Кафе машината е разработена съвместно между Nescafe и KRUPS, предлага се в над 20 държави по света, а у нас може да я намерите на цена от 290 лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още