IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени в достъпа до интернет казината

Руснаците предпочитат да разиграват парите си онлайн заради промените в закона, съгласно които в страната останаха едва четири района, в които хазартът е разрешен

15:30 | 05.10.09 г.
Промени в достъпа до интернет казината
Правителството на Москва предложи на парламента да въведе наказания за руските интернет провайдери, които предоставят на клиентите си достъп до онлайн казината, и да забрани такъв достъп на всички интернет кафенета. Това е съобщил заместник кметът на Москва – Сергей Байдаков, цитиран от Интерфакс.
 
Байдаков е обявил, че в Москва не е останал нито един игрален клуб, а жителите на столицата са започнали да прибягват до услугите на интернет казината, чиито сървъри се разполагат в зони, където хазартните игри не са забранени. По мнението на чиновника отговорност за това са длъжни да носят интернет кафенетата и операторите на услугите.

Съответстващите поправки във федералния „Закон за държавно регулиране на дейността по организацията и провеждането на хазартните игри“ вече са подготвени от представители на управлението на Москва. Хазартните игри в Русия от първи юли 2009 година са разрешени само в четири специално определени зони. Нито една от тези зони обаче все още не е готова да приеме руските казина.
 
Само за първите два месеца от действието на закона за забраната на хазартните игри в съда са били внесени почти 500 дела, свързани с незаконната хазартна игра.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още