IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рецесиите - полезни за здравето

За здравословното състояние се оказва по-добре да няма икономически възход и работата да е по-малко

13:29 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Рецесиите - полезни за здравето

 

Икономическият спад може да не е добър за финансовото състояние на хората, но се оказва полезен за тяхното здраве, поне според данните от изследване на здравните тенденции през 20-те години около Голямата депресия.


 

Специалистите от университета на Мичиган са установили, че в периода между 1929 и 1932 г. продължителността на живота в САЩ се е увеличила с шест години - от 57 на 63. По времето на Голямата депресия също така е намаляла смъртността от болести и злополуки, както и детската смъртност.


 

Когато икономиката е във възход, хората пушат и пият повече, спят по-малко и са изложени на по-голям стрес, обяснява пред Ройтерс Тапиа Гранадос от изследователския екип.


 

Ритъмът на живот е много забързан, което създава допълнително напрежение. Трафикът е много натоварен и се увеличава смъртността по пътищата. Инцидентите на работното място също са повече.


 

Във време на рецесия обаче хората имат по-малко работа, ритъмът на живот се забавя, понижава се и стресът, увеличава се времето за сън, а поради липса на средства намалява употребата на цигари и алкохол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още