IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домът на Ал Капоне се продава

Имението, за което се носят легенди като средище на мафиотския бизнес, излиза за продажба на доста занижена цена

22:29 | 21.09.09 г.
Домът на Ал Капоне се продава
Домът на легендарния гангстер Ал Капоне, разположен в щата Уисконсин, е пуснат за продажба. Убежището, в което съвсем до скоро се помещаваха ресторант и бар, е оценено на 2,6 млн. долара. Мнозина от запознатите твърдят, че сумата е доста занижена. Домът на Капоне заема площ от 165 хектара и има собствено езеро.  
 
Мястото е принадлежало на Ал Капоне по времето между 1920 – 1930 година, в разгара  на сухия режим. През този период имението се е използвало с престъпни цели – за доставки и складиране на спиртни напитки. Според легендите, които се разказвали за имота и собственика му, от градината на къщата са излитали самолети с алкохол на борда, които са правили доставки за Чикаго.
 
Продавачът на имота е Chippewa Valley Bank, които придобиват собствеността след като предишният му собственик, клиент на банката, не е в състояние да изплати задълженията си към нея.
 
Аукционът за имението ще се състои на осми октомври тази година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още