IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храни от винен прах

Нова технология за направа на храни и напитки използва вторичните продукти от червеното вино

11:17 | 23.09.09 г.
Храни от винен прах
Две германски и една испанска компании са създали технология, с която превръщат в прах полезни вторични продукти от производството на червено вино. Виненият прах Pro vino може да се използва за различни продукти за ядене и пиене, от айряни, сладолед и шоколади, сладкиши и торти до кремове против бръчки и маски за лице, съобщи сайтът Ню лончис.

Германските компании Spectral Service и Technologie-Transfer-Zentrum заработили съвместно в рамките на европейския проект EUREKA. Учените изобретили по-щадящ метод за сушене и потърсили най-вкусните комбинации в храните и напитките.

В резултат в праха максимално се запазват естествените протеини, витамини B, минерали и полифеноли от червеното вино, за които е известно, че пазят от сърдечносъдови заболявания, възпаления и тромбози. Испанската компания за естествени козметични средства Alfaverde Productos Naturales пък включила праха от червено вино в кремове, които са полезни за кожата и предпазват от бръчки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още