IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антверпенските близнаци

Технологията на шлифоване прави диаманта не само по-красив и бляскав, но е и изкуство, което изисква прецизност, разкрива уменията на бижутерите и прави камъка разпознаваем

12:30 | 23.09.09 г.
Антверпенските близнаци
Буквално всеки ден в света на ювелирното изкуство излизат нови и нови методи за шлифоване и оформяне на скъпоценни камъни и по-специално на диаманти.

Една от новите технологии се нарича Antwerp Twins (Антверпенските близнаци) и е измислена от генералния директор на белгийската компания 3D Diamonds & Diamscan – Ева Ван Ловерен.

По време на бременността си, бъдещата майка с радост научила, че чака близнаци и трябва да се подлага на по-сериозни грижи и почивка. Свикнала да ръководи семейния бизнес от години, тя имала прекалено много енергия и идеи, които решила да претвори в действие и така създала нов метод за шлифовка, кръстен на сюблимен момент от живота й.

Диамант, шлифован в новата форма, има куполообразна корона с малка гладка „площадка“ на върха и пирамидален корпус. Шлифован с новата технология, диамантът придобива повече яркост и блясък.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още