IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордни цифри съпътстват появата на новата книга на Дан Браун

Над 1 милион екземпляра бяха купени по света само за ден

13:11 | 17.09.09 г.
Рекордни цифри съпътстват появата на новата книга на Дан Браун
Новата книга "Изгубеният символ" на Дан Браун, авторът на "Шифърът на Леонардо", подобри рекордите за еднодневни продажби, оповести нейният издател, цитиран от BBC.

Читатели са купили над 1 милион екземпляра от книгата с твърди корици в САЩ, Канада и Великобритания след пускането й в продажба във вторник, заяви издателството "Нопф Дабълдей", което е собственост на групировката "Рандъм хаус".

“Присъстваме на исторически рекордни продажби на книгата "Изгубеният символ" в Северна Америка“, увериха от издателството.

Действието в "Изгубеният символ" се развива във Вашингтон и е свързано с масонството. В романа се разказва за издирване на древни документи, които се отнасят към епохата на кръстоносците и прочутия през Средновековието Орден на тамплиерите. След разгрома на Ордена на тамплиерите останалите живи негови представители емигрират в Шотландия и поставят началото на съвременното масонство.

От "Рандъм хаус", откупила правата за книгата на Дан Браун, съобщават, че романът "Изгубеният символ" е издаден в рекорден в историята на издателството първи тираж с твърди корици от 6,5 милиона екземпляра.

Във Великобритания са продадени над 300 000 екземпляра от книгата. Предишният рекордьор по продажби за книга с твърди корици за възрастни е "Ханибал" на Томас Харис, от която са продадени 298 000 екземпляра, когато тя бе пусната в продажба през 1999 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още