IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционни съвети от 50 Cent

Рапърът издаде книга, в която съветва инвеститорите как да гледат на борсата и да взимат решенията си

14:50 | 10.09.09 г.
Инвестиционни съвети от 50 Cent
Музикалната звезда Къртис Джаксън – по-известен като 50 Cent – иска инвеститорите да знаят, че пазарът на ценни книжа не бива да буди страх у тях. Това каза той пред CNBC.

В книгата си „The 50th Law” или „Петдесетия закон“, която е написана в съавторство с Робърт Грийн, той споделя вижданията си как човек трябва да се възползва от възможностите и да създаде име. За това, че стратегията му е успешна говори и фактът, че рапърът се намира на завидното 26-то място в класацията на списание Forbes за стоте най-богати знаменитости.

В книгата 50 Cent описва тежки моменти от живота си като смъртта на майка му, от които е успял да извлече положителното и да стане разсъдлив, вместо емоционален при вземането на инвестиционни решения. „Този момент от живота ми ме накара да погледна на нещата от друг ъгъл, защото минах през най-лошото“, казва той.

Неговата философия изглежда върши работа - той е първият акционер в компанията Vitamin Water, преди тя да стане собственост на Coca-Cola. След сделката той спечели около 100 млн. долара след таксите и данъците.

Според певеца начинът, по който днешните музиканти се налагат на пазара, е доста погрешен. Това, което днес се смята за „готино“, след няколко години вече ще е демоде – така се създава само временна слава.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още