IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KPMG търсят купувач за Escada

До декември тази година компанията за луксозно дамско облекло и парфюми трябва да намери нов собственик

11:10 | 08.09.09 г.
KPMG търсят купувач за Escada
Консултантската фирма KPMG е най-вероятният пълномощник за намирането на купувач на фирмата за луксозно дамско облекло Escada, съобщава изданието Drapers. Германският бранд изпадна в несъстоятелност през изминалия месец и до декември тази година трябва да намери новия си собственик.

За сега интерес са проявили 12 потенциални купувачи, включително и немският адвокат Николас Бекер, който има желание да придобие само основните активи на фирмата – магазини, складове, машини, лицензи и собствеността върху марката, но не се знае дали ще продължи да развива фирмата.

Дейността на Escada продължава без да се планират съкращения в ръководството й. Доставките на новите й колекции за Великобритания не са спрени.

Компанията обяви фалит след като продажбите спаднаха драстично и стана невъзможно фирмата да обслужва задълженията си. Мениджърите й се опитаха да предоговорят нов заем, но не успяха да убедят акционерите и Escada беше принудена да търси нов собственик.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още