IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардер в космоса

Седмият космически турист ще води двучасово шоу с известни личности от космоса

10:15 | 03.09.09 г.
Ги Лалиберте
Ги Лалиберте
Канадският милиардер Ги Лалиберте, който е собственик на известния "Цирк дьо солей", има намерение на 9 октомври да води двучасово шоу на живо от Международната космическа станция.

Лалиберте ще излети с руски космически кораб "Союз" на 30 септември. Той е седмият космически турист в историята на космонавтиката. Полетът и престоят на Лалиберте на станцията струват 35 милиона долара, посочва Reuters.

На интернет конференция от Москва той обявил, че на 9 октомври ще води на живо шоу, в което ще се включат последователно студия в Лондон, Париж, Ню Йорк, Монреал, Москва, Йоханесбург, Мумбай, Маракеш, Сидни, Токио, Мексико, Рио де Жанейро, Санта Моника /Калифорния/ и Тампа /Флорида/.

В шоуто ще участват бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, ирландската рок група Ю2, рок-музикантът Питър Гейбриъл и др.

Бивш уличен цирков артист, Ги Лалиберте натрупва огромното си богатство след като успя да превърне "Цирк дьо Солей" в световно известна и изключително популярна институция в сферата на развлеченията. Лалиберте е собственик на 95 на сто от акциите на цирковата компания, която през 2009 г. навърши 25 години от създаването си
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още