IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да бъда или да не бъда...мениджър

Интересът към мениджърската работа намалява заради стреса и конфронтациите с колегите

09:53 | 02.09.09 г.
Да бъда или да не бъда...мениджър
Повечето хора не искат да бъдат мениджъри и като причина изтъкват нарастващите нива на стреса при ръководната позиция. Това показва проучване, направено от американската компания за наемане на служители Randstad сред 2 199 заети лица и 833 мениджъри и цитирано от Reuters.
 
Заниманието с недоволни служители, големият обем документация и задълженията да мъмрят и наказват служителите също са сред основните причини, посочени от запитаните, които влияят на решението им да се откажат от ръководна позиция.
 
Като цяло 51% от хората, участвали в проучването обясняват, че не искат да бъдат мениджъри.
Хората с по-дълъг стаж – тези над 64 годишна възраст, били най-слабо заинтересувани от мениджърската позиция – едва 32% биха започнали такава работа.
 
По-младите кариеристи на възраст между 18 и 29 години са най-отворени към такава възможност – 58% биха грабнали шанса да се докажат.
 
Сред онези, които искат да бъдат мениджъри, водещите причини за избора им са свободата да споделят идеи с останалите, отговорността, която поемат за успешното развитие на проекта, с който са се захванали, както и възможността гласът им да се чува от останалите спрямо решенията, които се взимат в организацията.

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още