IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рядка марка за 258 хил. долара

На търга в Китай освен марката с рекордна стойност ще бъдат изложени и други редки филателни експозиции

15:03 | 31.08.09 г.
Рядка марка за 258 хил. долара
Рядка китайска марка от 19-и век, оценена на 258 хил. долара, ще бъде звездата на филателен търг, който ще бъде организиран през септември в Хонконг, предаде Reuters.

Марката от 1897 г. е едно от 32-те копия на 50 оригинални марки, върху които с помощта на китайски знаци е отпечатана нова стойност. Очаква се тя да бъде продадена на рекордна цена за единична китайска марка.

Над 1500 лота от редки марки от няколко азиатски страни ще бъдат предложени на търга на "Zurich Asia", който ще се състои на 18 и 19 септември.

"Към редките китайски марки има траен интерес и търсенето им на азиатския пазар е голямо. Търгът предоставя уникална възможност на колекционерите от Азия да се сдобият с някои от най-интересните марки, които някога са били предлагани на тръжния пазар", казва Луи Манжен, директор на "Zurich Asia".

Участниците в търга ще могат да наддават и за колекция от марки, които са били отпечатани в чест на китайски президент, който през 1916 г. решава да се обяви за император. Монархията обаче е анулирана същата година под натиска на силната опозиция, а марките така и не са пуснати в обращение.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още