IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поглед в миналото

Ресторантът Le Louis XV на френската Ривиера ще ви накара да се почувствате специално с разнообразно меню и професионално обслужване

09:25 | 26.08.09 г.
Поглед в миналото
Ако имате път към Монте Карло и искате да си подарите разкошна вечеря, да се обградите с лукс и блясък, ресторантът Le Louis XV, който се намира в Hôtel de Paris, ще ви потопи назад във времето с изисканата си атмосфера. Всеки елемент в ресторанта - от кристалните полилеи до портретите на красиви жени, окачени върху позлатените стени, пресъздават изобилието и разкоша на Версайския дворец.
 
Капацитетът на ресторанта е 50 гости и на всеки един от тях се предлага кралско обслужване. Стрелките на мраморните часовници, разположени около главната зала на ресторанта, са спрени на 12 часа, за да напомнят на гостите за гастрономическото удоволствие, което ги очаква.
 
Менюто на ресторанта не страда от липса на изобилие – гостите могат да избират между 18 вида бутилирана вода, 10 варианта на билков чай, а сомелиерът Ноел Байор предлага винен лист от 950 вида вина.
 
Освен голямото разнообразие и бляскавия интериор, ресторантът впечатлява с изискано подбрани ястия – типични за френската Ривиера. Главният готвач Франк Черути, който е родом от Ница – столицата на Лазурния бряг, град, известен с многото си ресторанти и тълпи от туристи, приготвя менюто с невероятна техника и същевременно успява да придаде на храната типичната за средиземноморската кухня лекота. За такива готвачи добрите ресторантьори казват, че във вените им тече зехтин, а умението им да задоволят всяка прищявка на клиентите и да удовлетворят най-изисканите вкусове се цени високо.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още