IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дестинации за милиони

Кои са предпочитаните места за живеене сред богатите и къде ще разполагат те парите си в бъдеще – критериите засягат не само финансовия сектор

10:55 | 26.08.09 г.
Дестинации за милиони
Ако разполагате с неограничени средства къде бихте живели? Това е въпрос, на който се заеха да отговорят от консултантската къща Scorpio Partnership, която съветва клиентите си в областта на стратегическия мениджмънт.
 
Вземайки предвид характеристики като икономическата стабилност на дадено място, относителното спокойствие и безопасност, размера на данъчните задължения, възможностите за образование и културни развлечения, проучването на Scorpio Partnership показва кои са най-привлекателните места за работа и живеене. То дава и предположения къде именно ще се разполага богатството на хората в бъдеще по света.

Швейцария
Страната е на първо място по всички критерии, които засягат образователната система, икономическа и политическа стабилност, закони, инфраструктура и културни забележителности.

Лондон
След финансовия крах на банките в последните месеци Лондон загуби част от чара и привлекателността си. Най-слаба оценка градът е получил именно в частта за намиране на подходяща работа и откриване на нови бизнес възможности. И все пак степента на качествено образование и услугите в областта на финансовия сектор нареждат Лондон веднага след Швейцария. Една степен по-ниско са посочени жилищните условия, вероятно заради малките жилищни площи в града.

Сингапур
Сингапур предлага на жителите си чудесни бизнес възможности за развитие, намиране на подходяща работа и реализация. Сигурността тук също е водещ фактор, който мнозина са посочили като удовлетворителен. Недостатъчно сигурни хората се чувстват в политическо и икономическо отношение, както и в областта на данъците и имиграционните закони.

Ню Йорк
Градът се нарежда на четвърто място в класацията на най-предпочитаните места за живеене на богатите. Секторът на финансовите услуги тук е оценен високо, за сметка на качеството на жилищата и бизнес възможностите. Недостатъчно перспективни са и образователната система, както и културните мероприятия в града.

Хонконг
Най-високо оценена тук е възможността за основаване на нов бизнес и перспективите, които намират хората за развитие. Те обаче не се чувстват достатъчно сигурни в града, потребността от културни мероприятия, както и добрата инфраструктура не са добре развити.

Надолу в класацията се подрежда остров Джърси, където най-ниска оценка са получили услугите в областта на финансовия сектор. За Кайманови острови хората са посочили стабилността в политическо и икономическо отношение като плюс, но биха желали повече усилия да се насочат към културните проекти. Остров Ман е идеален по отношение на това каква къща може да наемете или да купите тук, но бизнес възможностите отново не са на очакваното ниво. Монако привлича с изгодното данъчно облагане, а образованието е посочено като незадоволително.
 
Дубай затваря класацията с чудесни жилищни условия, за сметка на лошите бизнес перспективи, високите данъци и неуредени имиграционни закони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още