IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всеки трети германец не дава заеми

Когато заемат средства на приятели, германците обикновено искат разписка или се интересуват за какво ще бъдат похарчени парите

16:33 | 24.08.09 г.
Всеки трети германец не дава заеми
Съгласно данните на социологическо проучване, проведено от института за изследване на общественото мнение Forsa, 30% от жителите на Германия заявили, че никога и при никакви обстоятелства не биха дали пари назаем, дори на приятели, съобщава интернет изданието T-online. Запитването е поръчано от банка Comcdirect, дъщерна на Commerzbank, и в него са участвали 1060 човека на възраст между 18 и 65 години.
 
Голяма част от запитаните (60%) признават, че са склонни да дадат пари назаем, но само срещу подписан документ. 85% пък задължително искат да знаят за какво ще бъдат използвани парите им.
 
Най-уважителните причини за искане на заем според запитаните германци са покриване на разходи за медицински услуги и разходи за адвокат – за такива нужди голяма част от анкетираните са готови да отпуснат пари в заем – съответно 80% и 57%.
 
Едва 8% биха отпуснали заем за почивка, а 4% биха дали пари на приятел за пластична операция.
Цели 85% от запитаните се съгласили с поговорката „Чисти сметки, добри приятели“.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още