IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авангард на Blue Coast 165’

Бутиковата яхта предлага индивидуален дизайн на интериора, а конструкцията й съдържа материали, които я правят изключително лека и здрава

15:38 | 18.08.09 г.
Авангард на Blue Coast 165’

Представена в Кан през минала година, Blue Coast 165’ беше показана и в Абу Даби на международното яхтено изложение.

 

Дизайнът на яхтата е направен от световноизвестния проектант Жан-Жак Кост, директор на дизайнерската агенция Coste Design&Partners, която е специализирана в разработване на катамарани (двукорпусни плавателни съдове). Той е и създателят на прочутите индивидуално разработени апартаменти първа класа на авиолайнера Airbus A-380 на компанията Singapore Airlines.

 

Неотдавна дизайнерът подписа договор за сътрудничество с известната френска корабостроителница Fountaine-Pajot, която му повери дизайна на новите си катамарани в стил лукс. Корпусът на Blue Coast 165’ е построен на принципа на сандвича – карбон/epoxy/PVC - и благодарение на това притежава изключителна лекота и здравина.


Жилищната площ на яхтата от 1000 кв.м не се среща при нито една друга яхта с платна. Жан-Жак Кост разработва проекта на уютния и съвременен интериор съвместно с ръководителя на вътрешни проекти Франк Делебър на Coste Design & Partners.

 

Корпусът на катамарана е изграден от две палуби, които позволяват да се направят двуетажни кабини, а интериорът на яхтата да бъде изменен по революционен начин.

 

Сред ексклузивните елементи в обзавеждането на Blue Coast 165’ е киносалонът, директен достъп от кабината за управление до джакузито, което е на носа на яхтата, вертолетна площадка и 4-метров басейн.

 

По традиция на компанията производител Blue Coast Yacht всяка яхта ще бъде построена с индивидуален проект за интериора в зависимост от желанията на бъдещия й собственик.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още