IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поредната кражба на бижута в Лондон

Магазин се раздели с бижута на стойност 65 млн. долара

11:51 | 12.08.09 г.
Поредната кражба на бижута в Лондон

Поредният голям обир на бижутерски магазин в Лондон се случи миналата седмица. Ограбеният магазин е Graff Jewelers и се намира на New Bond Str в британската столица. От бижутерския магазин са откраднати бижута и скъпоценности за около 65 млн. долара.

 

Двама крадци са влезли в магазина през деня и заплашили персонала вътре с оръжия. После събрали около 43 предмета, в това число пръстени, гривни, огърлици и часовници, и си тръгнали.


Крадците взели за заложничка една от жените, която обслужва клиенти в магазина, докато напуснат обекта със синьо BMW. На улицата по тях бил открит огън, но пострадали няма. Впоследствие крадците изоставили колата си и се прехвърлили на Mercedes, който изоставили отново и взели друго возило, вероятно Ford или Volkswagen, съобщават от Scotland Yard пред CNN.

 

Снимки от охранителните камери показват образите на двама мъже, облечени в костюми и с вратовръзки. Единият от обирджиите е чернокож, другият е бял и двамата имали лондонски акцент.

 

Кражбата е поредната от серията обири, които се случват тази година на Bond Str. Обирите се организират от група мъже или тийнейджъри, които чупят витрини и взимат толкова, колкото могат да носят, след което побягват към кола или мотор, които ги чакат в близост до магазина.

 
Още по темата:
 
Cartier олекна с 13 млн. паунда
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още